Hi mooi mens,

Toen ik vorig jaar een lezing bijwoonde van een bekende internationale schrijfster die vertelde over allerlei zelfhulptechnieken die ze in de loop der jaren op zichzelf had toegepast, kon ik achter elke techniek denkbeeldig een groen vinkje plaatsen. Eigenlijk hoorde ik niks nieuws, totdat ze afsloot met deze zin:

"You don’t need to be fixed" 

En die eenvoudige zin sloeg in als een bom. De tranen stroomden over mijn wangen. Het was de "missing link" die ik nodig had om een volgende stap te maken in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Halverwege 2019 besloot ik namelijk om even uit de roulatie te stappen met Peace of Nature. Sinds ik in aanraking ben gekomen met Oosterse Astrologie weet ik dat alles valt of staat met de juiste timing. Ik bevond me (achteraf gezien) in een winterperiode. Ik stopte volledig met het geven van yogalessen én coachingsessies. Niet dat ik dat graag wilde. Ik had immers net een nieuw (coaching)programma gelanceerd. Maar toen ik daar net mee was begonnen voelde ik dat het niet klopte. Ik kreeg last van fysieke klachten en ik merkte dat van de kleinste dingen de tranen in mijn ogen sprongen.

Tijd om stil te staan en naar binnen te keren in plaats van nieuwe dingen lanceren. Het bleek een jaar van loslaten én van het herontdekken van verborgen potentieel.

Misschien herken je dat wel. Dat je je het liefst altijd in de zomerperiode bevindt waarin je volledig in bloei staat en voluit kan gaan. Voor mij was het in ieder geval weer een waardevolle reminder: we hebben de winterperiode nodig om met hernieuwde kracht, sterker dan daarvoor, terug te kunnen komen in de lente en de zomer. En met deze kennis in mijn achterhoofd kon ik niet anders dan me daaraan overgeven. Inmiddels ben ik ontwaakt uit mijn winterslaap en voel ik de energie van de lente door mijn lichaam stromen. Volledig klaar om jou te inspireren en ondersteunen bij jouw bewustzijnsproces.

Wil je weten in welk seizoen jij je bevindt?

Sta jij momenteel op een kantelpunt in jouw leven? Voel je je daardoor wat wankel en zoekende? Weet je niet zeker of het wel de juiste tijd is om een beslissing te maken? Of vraag jij jezelf af wat jij precies nodig hebt om in je element te zijn én blijven?

De 5 Elementen Blueprint geeft jou de houvast die je nodig hebt. Sinds ik de kennis van de 5 elementen toepas weet ik precies wanneer het de juiste tijd is om een bepaalde beslissing te maken. Heb ik in één blik helder waar de schoen wringt als iets niet zo lekker stroomt in mijn leven. Voel ik mijn waarde én wat ik nodig heb om in mijn element te zijn. Het is alsof je na jaren eindelijk je persoonlijke gebruikershandleiding in handen krijgt. En dat geeft rust. Het fijne is dat het praktische handvatten biedt om direct een verandering door te kunnen voeren in je leven.

---

Verwarmend recept: Linzen-tomatensoep met kerrie en kokos

Dit recept, afkomstig uit het kookboek Simpel van Ottolenghi, ligt al geruime tijd bij ons in de kast. Echter nam ik er pas vorige week een kijkje in en kwam ik dit verrassend lekkere recept tegen. Het gerecht bevat minder dan 10 ingrediënten en staat binnen 30 minuten op tafel. Zeker in deze tijd van het jaar een aanrader om uit te proberen! Hier vind je het volledige recept.

---

Find your roots: voor (startende) NieuweTijds Ondernemers - Try Out januari/februari

Nu, meer dan ooit, is het belangrijk dat jij jouw verborgen potentieel volledig tot uiting brengt en gaat leven waarvoor jij bent geboren. 


Herken jij jezelf hierin? Als het op spiritualiteit en heling aan komt ben jij onverzadigbaar. Het liefst ben jij iedere dag bezig met persoonlijke ontwikkeling. Jij leest zelfhulpboek na zelfhulpboek en in plaats van dat je echt iets gaat leven of de kennis door gaat geven, raak je erin verstrikt en geloof jij dat er altijd nog iets op te lossen is voordat je écht iets kunt gaan delen. Dit programma is speciaal ontworpen voor de geboren helers en coaches in de dop die klaar zijn met zichzelf klein houden en hun gave willen delen met de rest van de wereld. Als dit over jou gaat, dan kom ik graag met jou in contact. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het maken van een online programma (Find Your Roots) voor Nieuwetijdsleiders. Je kunt er hier meer over lezen en je gegevens achterlaten, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs,
Vanessa

p.s. volg je mij al op Instagram? Ik geef je daar een kijkje in mijn leven als Holistic Life Coach.