Hi mooi mens,

Ik vind het altijd mooi hoe het einde van het jaar ook weer een nieuw begin symboliseert. Het geeft hoop. Herken je dat? Het geeft je net dat zetje dat je nodig hebt om een nieuw besluit voor jezelf te nemen.

Voor mij staat dat besluit vooral in het teken van het bewandelen van mijn eigen weg. En het blijven verbinden met mijn eigen waarheid. Lange tijd was ik zoekende naar antwoorden. Die antwoorden zocht ik vooral buiten mezelf. In (zelfhulp)boeken, in podcasts, in blogs, in cursussen etc. etc.

Tot het punt dat ik helemaal overwhelmed raakte (hooggevoeligheidskwaaltje) van alle informatie en andermans inzichten. Door die lawine aan afleiding, zo noem ik het, worden we continu getriggerd om het antwoord buiten onszelf te zoeken. We zijn het verleerd om eerst bij onszelf te rade te gaan.

Vlak voor zijn dood sprak de Boeddha onderstaande woorden uit. Ik vond het erg treffend voor de tijd van nu. Zijn woorden waren:

“Wees een licht voor jezelf. Zoek je toevlucht bij niemand anders dan jezelf.”

Je kunt het op verschillende manieren interpreteren, maar dit is mijn versie. Laat je niet verleiden tot het naleven van andermans waarheid. Wat klopt voor jou, hoeft niet perse kloppend te zijn voor de ander en dat is oké.

Jouw waarheid en wijsheid vind je in de verbinding met jezelf. Jij hebt namelijk alles in huis om jouw waarheid te vinden. Je hoeft daarvoor niet op reis te gaan of iets speciaals te doen. Jij bent van niemand anders afhankelijk. Alles wat je nodig hebt is hier en nu aanwezig. In jezelf. Vertrouw hierop. Jij bent de uiteindelijke autoriteit.

We bevinden ons middenin de winter, de periode van yin, oftewel; de tijd om naar binnen te keren. En nu, door de restricties, word je nóg meer geconfronteerd met jezelf. En dat is uitdagend, maar nothing you can’t handle ;-) Besef dat jij de enige bent die de baas is over je binnenwereld. Jij bepaalt hoe je je voelt. Jij bepaalt wat klopt voor jou.

Ik hoop je het komende jaar te mogen blijven inspireren met het vinden van jouw eigen wijsheid, in de verbinding met jezelf.

Wees lief voor jezelf én wees in 2021 een licht voor jezelf. 

Veel liefs,
Vanessa

---

Licht en liefde voor jezelf: Mini Selfcare Hot Chocolate

De winterperiode is de ultieme tijd voor warme chocolademelk! Daarnaast boost jij je hormonen, vanwege de Macapoeder, ook nog eens met deze variant! Dit receptje is binnen 10 minuutjes gemaakt en ook nog eens een heerlijk mini-selfcare momentje voor jezelf. Gooi alles lekker bij elkaar, verwarm het in een pannetje en klaar is kees.

Enjoy!

Wat heb je nodig? 
250 ml amandelmelk
1,5 el cacaopoeder
1/4 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemberpoeder
1/4 tl kurkuma
1 el macapoeder (kan je evt. weglaten)
2 el agavesiroop
snufje zout en peper

---

Volg je mij al op Instagram en Facebook? Ik inspireer je daar graag over holistisch leven d.m.v. waardevolle reminders!

www.peaceofnature.nl