Hi mooi mens, 

Gisteren zag ik ineens heel voorzichtig wat steeltjes tussen het gras naar buiten steken. Ik word daar altijd blij van. Het geeft mij het gevoel dat de lente in aantocht is, waarin het Hout element centraal staat. Het Hout element staat voor groei, verbinding en speelsheid. Het steeltje laat zien dat er sprake is van groei, maar het volledige potentieel (de bloem) is nog niet zichtbaar. 

Ik zie de (Corona)periode waarin we ons nu bevinden vooral als een proces van transformatie. Alles wat lange tijd onzichtbaar is geweest komt ineens naar de oppervlakte. Het legt systemen en structuren bloot die aan vernieuwing toe zijn. De wereld is toe aan verandering, aan groei. En groei gaat vaak gepaard met verwarring, onrust en onzekerheid. Het oude jasje pas niet meer en ondanks dat we dat maar al te goed aanvoelen, vinden we het ook lastig om dat oude vertrouwde jasje in te ruilen voor iets anders. Dat nieuwe is namelijk nog niet zichtbaar. Die tussenfase is dus uitdagend. In plaats van kijken naar wat er allemaal niet goed gaat, is het een mooie periode om je af te vragen welke wereld jij graag zou willen zien. Wat mag er anders? Jouw stem én boodschap voor de wereld zijn nu, meer dan ooit, ontzettend belangrijk.

Januari loopt bijna op zijn eind en als we kijken naar de seizoenen, dan is is dit nog even de tijd van het naar binnen keren. De zaadjes in de grond gaan nu ontkiemen. Je doet er goed aan daar ruimte voor te maken en blijf daarom op voldoende afstand van de turbulentie van alles wat er om je heen gebeurt. Focus je op het in verbinding blijven met jezelf. Sta open voor anderen, maar ken je grenzen en blijf gecenterd. Weet wat jij nodig hebt en zorg goed voor jezelf. Zo richting het begin van februari kan je subtiele signalen van terugkerende levenskracht gaan ervaren, zonder dat je daar nog iets mee hoeft te doen. Kijk eens of je al enig idee kunt krijgen over de kiemen die zich aandienen. Neem de tijd om stil te staan en je af te vragen: wat wil er door mij heen geboren worden? Aan welke verandering in de wereld wil ik een bijdrage leveren?

Heb jij wat extra hulp nodig om die verbinding met jezelf te voelen? Doe dan half februari mee met de 5 daagse: herstel de liefdevolle verbinding met jezelf. Je meld je hier alvast aan! Ik hoop je daar snel te zien :-)

Veel liefs,

Vanessa

---

Gratis Jaarenergie Prognose 2021 

Is dit jouw jaar van voorspoed, viering, stilte, planning, snelle groei of ontluiking? Wil jij graag weten welke energie dit jaar voor jou in petto heeft? Je vindt het antwoord in de gratis jaarenergie prognose.
Net als de natuur doorlopen wij als mens een bepaalde cyclus waarin de elementen zich afwisselen. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat het je een hoop frustratie en teleurstelling kan besparen als je weet waar jij je in jouw cyclus bevindt. Want op die manier kan jij inschatten of het voor jou de beste tijd is om te verhuizen, om die onderneming op te starten of te gaan wisselen van baan. Je hoeft je niet meer wanhopig af te vragen waardoor het niet lukt of te vervallen in eindeloze zelftwijfel en hard werken. Het verloopt namelijk allemaal wat soepeler als je meewerkt met het ritme van de (lees: jouw) natuur. 

Je kunt het een beetje vergelijken met het doorlopen van de seizoenen. Je kunt natuurlijk net doen alsof het in de winter zomer is en enorm proberen door te pakken, maar grote kans dat je veel weerstand gaat ervaren en moet dealen met onvoorziene obstakels. Maak je optimaal gebruik van de energie van het element waarin je je bevindt dan doe je daar je voordeel mee. Je werkt mee met de energie en daardoor zal wat je wilt bereiken moeitelozer gaan. Je hebt niet langer het gevoel dat je hoeft te vechten. Als je de schoonheid kunt zien van álle seizoenen, dan zit daar zoveel waarde in. Dus vraag nu snel jouw persoonlijke energieprognose aan en kom erachter of jij je in je lente, zomer, herfst of winterperiode bevindt!

---

Lunchtip: Chinese kool pannenkoekjes

Superlekkere pannenkoekjes voor als je  op zoek bent naar wat meer variatie voor de lunch! Recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten: 
1/2 Chinese kool, dungesneden
2 lente-/bosuitjes, dungesneden
60 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl maizena
2 eieren
4 el sojasaus
3 el sesamolie
2 el vissaus
4 el natuurazijn
3 el olijfolie
Handje sesamzaadjes

Zo maak je het:
Meng de kool en de bosui met een beetje zout en houd apart. Meng intussen het bakmeel en de maizena. Klop de eieren los met 3 el sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el vissaus, 2 el azijn en 1 el olie. Giet het eimengsel bij het meelmengsel en roer tot een glad beslag. Voeg de groente toe en roer door. Verhit de rest van de olie en bak hierin van een paar eetlepels van het beslag pannenkoekjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Strooi er wat sesamzaadjes overheen. Meng de rest van de sojasaus, sesamolie, vissaus en azijn met 1-2 el water tot een saus. Serveer bij de pannenkoekjes. Het sausje is overigens optioneel! 

Geniet ervan!

---