Blogreeks #3 Visualisatie – Bodyhealing

Blogreeks #3 Visualisatie – Bodyhealing

Vanaf 26 februari is Peace of Nature gestart met de Healing Yoga Sessions in Haarlem. Tijdens deze sessies bootsen we de ervaring na van een verfrissende wandeling in de natuur. De combinatie van beweging, helende klanken, aromatherapie én visualisatie maken het tot een helende ervaring voor lichaam én geest.

Lijkt dit jou ook interessant?  Maar heb je nog weinig gevoel bij yin yoga, aromatherapie, visualisatie én soundhealing? Ik begrijp je. Daarom vertel ik je in de 4delige blogreeks bodyhealing over  de “benefits”  van deze krachtige combinatie voor jou, als hoogsensitieve mama-partner-vriendin-collega in één.

Deel #4 De kracht van visusalisatie

Als er één ding is waar ik een expert in ben, of eigenlijk zijn het er 2, (één aangeboren en éen aangeleerd), dan is dit het wel: (dag)dromen én visualiseren. Vind jij dit ook zo fijn?

Even ontsnappen aan de realiteit?

Het lijken overigens 2 dezelfde dingen, dat dromen en visualiseren, maar dat is het niet. Het ene gebeurt onbewust en het andere bewust. Bij (dag)dromen ben je tijdelijk “even weg”. Niet letterlijk, maar figuurlijk. A one wo(man) trip. Even op reis, weg van de realiteit….wat voorbeeldjes:

..Hoe zou het zijn als je nu onder een palmboom lag met een cocktail in je hand..
..Hoe zou het zijn als JIJ die super zelfverzekerde vrouw zou zijn..
..Hoe zou het zijn als je weer in topconditie zou zijn..

Dit “dromen” duurt overigens niet lang. Want zodra je je weer bewust bent van het hier en nu schiet je weer in je taak én rol van mama, partner, vriendin of collega. Herkenbaar? Dit is  een onbewust en passief mentaal proces; dagdromen dus.

Visualiseren is meer een BEWUST mentaal proces, waarbij je dus bewust beelden oproept en bewust gebruik maakt van je fantasie om je ideale (leef)situatie te gaan realiseren. Vaak leidt een visualisatie dus tot een gerichte actie, daar waar het bij dagdromen blijft bij dromen.

Beiden komen voort uit je verbeeldingskracht en zijn dus een enorm krachtige combinatie om een succesvol leven mee te realiseren.

Mits je daar naar streeft natuurlijk.  Ben jij, net zoals ik, regelmatig gekscherend uitgemaakt voor “dromerig typetje? Dan is dat alleen maar een mooi pluspunt. De vervolgstap naar visualisatie (oftewel het ontdekken van je volledig potentieel) is dan namelijk snel gemaakt!

Visualisatie draait om focus

Visualisatie vraagt om de juiste mentale conditie om persoonlijke doelen te bereiken. We hebben allemaal doelen, groot of klein. En dat (ideale) doel is voor iedereen anders. Voor de één is dit het creëren van een gezond lichaam, voor de ander is dit het maken van een wereldreis, het kunnen kopen van die ene auto, het lopen van een marathon. Wat is het voor jou? En oh ja, niet geheel onbelangrijk. Het mooie is:

bij visualisatie is er geen ruimte voor falen, alleen een mogelijkheid tot “winnen”.

Je uitgangspunt is dan niet je huidige situatie, maar je uitgangspunt is de IDEALE situatie in een specifiek leefgebied. En wat nou als je nu nog niet beschikt over de juiste mentale conditie? Hoe krijg je jezelf daar dan in? Het antwoord is simpel:

Fake it till you make it, honey!

Je gaat jezelf, of eigenlijk je brein, een beetje voor de gek houden. Je beeldt jouw ideale situatie in. Je beeldt in hoe je je zou voelen, hoe je je zou gedragen, wat je zou zeggen etc. Alsof je in gedachten een filmpje laat afdraaien starring: YOU en jouw ideale wereld.

Onderzoek van Harvard heeft namelijk uitgewezen dat “fake it till you make it” een bewezen succesmethode is om persoonlijke doelen te bereiken.

Jouw brein weet namelijk niet wat echt en wat nep is, kan fantasie niet van werkelijkheid onderscheiden. De kracht van herhaling speelt hierin overigens een belangrijke rol. Want hoe vaker je jouw ideale situatie inprent, alsof het nu al zo is, hoe sneller jij ook gaat geloven dat het echt binnen handbereik is. En wanneer jij het zelf gelooft, hoe meer en meer jouw zelfvertrouwen groeit, hoe meer je ernaar gaat handelen, hoe sneller je daar bent waar je nu alleen nog van een afstandje van kan zwijmelen tijdens het dagdromen.

Stel nou dat je het normaal gaat vinden om je goed te voelen?

Om je te richten op leuke versterkende dingen…. hoe zou de (lees: jouw) wereld dan veranderen? Wat zou het je opleveren? Ik laat je even (dag)dromen….


The world is a canvas for your Imagination, you are the Painter, there are NO RULES. Get to work!

Zeg jij nu: woehaaaa, let’s do this! En wil jij in contact komen met jouw droomleven? Visualisatie is één van de tools die ik gebruik in mijn coachingtrajecten én Healing Yoga Sessions. Zie het als een “one (wo)man trip” waarbij jij door middel van verbeeldingskracht werkt aan jouw ideale leefomstandigheden. Ben je geinteresseerd naar de mogelijkheden? Stuur mij dan een mailtje via info@peaceofnature.nl

Dit blog is onderdeel van 4delige blogreeks “bodyhealing”. Hier lees je het 1e deel over Soundhealing én het 2e deel over Yin Yoga! Stay tuned voor het 4e deel: de benefits van aromatherapie.

p.s. Nooit meer een artikel van Peace of Nature missen? Join the tribe! En ontvang als 1e de nieuwste artikelen, gratis challenges én leuke give aways!