Creëer innerlijke rust door middel van een “Sacred Space”

Creëer innerlijke rust door middel van een “Sacred Space”

Het kan erg lastig zijn om diep van binnen innerlijke rust te ervaren als alles om je heen chaotisch en onoverzichtelijk is. Als we het bereiken van innerlijke rust, balans en succes benaderen vanuit de Feng Shui (een eeuwenoude Chinese energieleer), dan is het creëren van de juiste (doorstroom) van energie in je huis absoluut de allereerste stap.

Een thuisbasis die betekenis, gezondheid, puurheid en overvloed uitstraalt kun je als het ware zien als een uitvergroot “vision board” en een blueprint voor persoonlijk succes.

Want, stel je voor:

Dat je eigen huis je dag in dag uit inspireert om het beste in jezelf naar boven te laten komen?
Dat  je huis fungeert als een magneet voor positive vibes, emoties en resultaten?

Hoe fijn zou dat wel niet zijn?! Een eigen (fysieke) plek die bijdraagt aan de balans tussen lichaam en geest?

Omdat ik begrijp dat je niet direct je hele huis ‘Feng-Shui-Proof’ maakt, wil ik je hierbij graag wat meer vertellen over hoe je hier in kleine stapjes toch al mee aan de slag kunt gaan.

Het creëren van een sacred space voor innerlijke rust en balans

Als jij een hooggevoelige vrouw bent en daarom ‘gezegend’ bent met enorme externe antennes, dan is de kans groot dat je af en toe de verbinding met jezelf verliest. Wil je die verbinding met jezelf herstellen dan kan dat heel gemakkelijk door middel van een zelf gecreëerde “sacred space”. Een plekje in je huis waarin je je kunt terugtrekken als je merkt dat je gestresst raakt, overprikkeld, afgeleid wordt van je eigen kern én snakt naar die verbinding met jezelf.

Een plekje die je begeleidt naar een andere staat van zijn. Een staat van liefde, rust en dankbaarheid. En iedere keer dat je hier gaat zitten is het alsof je op de deurbel drukt en zegt: ik wil graag tijd met je doorbrengen, ik ben er klaar voor om naar je te luisteren. Om te werken aan de relatie met jezelf. Een plekje waar je kunt reflecteren, kunt mediteren of een eigen bedacht ritueel uit kunt voeren. Een plek die je dagelijks herinnert aan het belang van me-time, als dat iets is wat er bij jou snel bij inschiet door je loyaliteit naar anderen.

Your life is a gift, see yourself as the caretaker of that gift 

Het fijne is dat er geen duidelijke regels zijn voor het creëren van deze plek en de manier waarop jij verbinding met jezelf creëert. Wel zijn er natuurlijk richtlijnen, maar de focus ligt op creëren vanuit intuïtie, op datgene wat rechtstreeks uit je hart komt. En je hoeft hier geen uren door te brengen; al een paar minuutjes per dag is voldoende om meer bewustwording te creëren.

Lijkt het jou ook fijn om zo’n intiem plekje voor jezelf te creëren? Hierbij dan nog wat tips voor jou!

1. Creëer voordat je begint wat tijd om te bedenken wat een plek “sacred” maakt voor jou. Op welke manier zou deze plek bij kunnen dragen in jouw leven? Waar zou je graag meer van willen in je leven? Wat zou je graag willen doen in deze ruimte? Vertel je dierbaren (partner/kinderen) ook over het belang van deze plek voor jou.

2. Zoek een plekje waar je écht ongestoord even tot stilstand kunt komen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ieder moment iemand binnen kan komen. En als het écht lastig is om een fysieke plek in huis te vinden, maak dan een doosje met waardevolle spullen. Spulletjes die heilig voor je zijn en waar jij je goed bij voelt.

3. Geef jezelf een mooi meditatiekussen cadeau. Eentje die comfortabel zit en waar je je toe aangetrokken voelt en waar je echt even op weg kunt zinken.

4. Zoek spulletjes die van betekenis zijn voor JOU. Bijvoorbeeld kaarsjes, boeken die je inspireren, wierook, stenen, essentiële oliën of andere spirituele items zoals een dreamcatcher waarmee je jouw eigen hartsverlangens bekrachtigd. Maak voor het kiezen van de juiste spullen gebruik van je zintuigen. Omring je met schoonheid en zorg dat het spullen zijn die je wilt voelen, ruiken, horen, zien, proeven. Omring je met kleuren waar jij je toe aangetrokken voelt en draai fijne muziek.  

5. Creëer een ritueel om uit te voeren. En dat kan van alles zijn. Je kunt er wierook branden of salie, gebruik maken van essentiële oliën, een gedicht voor jezelf hardop voorlezen (of in gedachten) en een intentie plaatsen. Er is zoveel dat je kunt doen. Wees creatief en doe wat goed voelt en past bij jou.

Mocht jij na het lezen van dit artikel je eigen “sacred space”willen creëren en op zoek zijn naar iets wat écht past bij jou? Dan is een dreamcatcher een mooie (spirituele) én unieke eyecatcher voor in je huis. Check deze pagina voor een mooie impressie. Is er eentje binnenkort van jou? Stuur dan even een mailtje naar info@peaceofnature.nl

p.s. Nooit meer een artikel missen? Join the tribe! En wordt als 1e getipt over de nieuwste artikelen, aankomende evenementen én leuke give aways!