Een detox als energyboost

Een detox als energyboost

In tijden van drukte is het fijn als je houvast hebt. Daarmee bedoel ik: vaste routines, rituelen en aandacht voor jouw persoonlijke waarden. Eigenlijk wat we voor onze kinderen zo belangrijk vinden: Rust, Reinheid én Regelmaat. Hoe zit dat eigenlijk bij jou? De 7daagse detox van Peace of Nature biedt je een mooie gelegenheid om deze zaken eens wat meer onder de loep te nemen. Zodat je in tijden van hectiek altijd een basis hebt om op terug te vallen en jezelf aan te herinneren.

Waarom een detox?

Vaak beginnen we met een detox of cleanse omdat we ons overweldigd voelen, omdat we onze focus en energie terug willen, omdat we niet goed (genoeg) voor onszelf zorgen of gewoon onze gezondheid willen verbeteren. Tijdens een detox ontdoen we ons van allerlei toxines die zich in ons lichaam heeft opgestapeld middels verkeerde voeding, crèmes, luchtverontreiniging en stress. In principe reinigt het lichaam zichzelf dagelijks als een soort ingebouwde detox. Deze ingebouwde detox kan zijn werk echter alleen goed doen als het lichaam voldoende rust krijgt. In een lijf dat altijd aanstaat vermindert de vertering en uitscheiding van afvalstoffen. Zo ontstaat er een overschot aan afvalstoffen die zich in de 1e instantie voornamelijk opslaan in de spieren, gewrichten en bindweefsel. Vaak is dit dan ook de oorzaak van onverklaarbare pijntjes.

Een tool om te vertragen, versimpelen en vernieuwen

Gebruik de detox als houvast naar meer ruimte en rust. Naar meer stilte om jezelf en al je gedragingen onder de loep te nemen. De nadruk ligt op vertragen en versimpelen. Laat je terugvoeren naar jouw basis. Oftewel: de fundering waarop jouw welzijn steunt. Zowel fysiek, mentaal, energetisch als emotioneel.

Hoe we dat doen?

In de eerste instantie door onszelf kritische vragen te stellen. Zoals: wanneer voel je je tevreden en voldaan? Wanneer kun je je het beste concentreren? Wanneer vergeet je de tijd? Wat vervult je hart van vreugde? Wat heb je nodig om goed voor jezelf te zorgen? De antwoorden op de vragen geven je houvast in wat belangrijk is voor jouw persoonlijke welzijn, waardoor je je van nature in balans voelt. En balans vind je in het juiste evenwicht van tegenstellingen; yin & yang, actie & rust, mannelijk & vrouwelijk.

The magic word: Balans

De meesten van ons staan overwegend vaak in de mannelijke actie stand. Woorden die hiermee resoneren zijn: altijd AAN staan, doen, inspanning, geven, snel en verhit. Om een juiste balans te vinden is het juist belangrijk om aandacht te besteden vrouwelijke (yin) kwaliteiten zoals: ZIJN, rust, ontvangen, overgave en zachtheid. In de detox van Peace of Nature combineren we detoxen met yin yoga en Ayurvedische principes; een top combinatie om de balans in jezelf te herstellen. Ook eens proberen? De detox maakt deel uit van het “Feel Your Rhythm” leefstijltraject. Je leest er hier meer over!