De energie van de zomer: laat je hartsverlangens stromen

De energie van de zomer: laat je hartsverlangens stromen

Wist je dat de zomer het ultieme seizoen is van spirituele groei en deze periode ook wel bekend staat als “de groeispurt van de ziel”? Door te ontspannen, plezier te maken, vakantie te vieren is er na de zomer altijd ongemerkt iets veranderd en tot bloei gekomen. Juist in die periode van het even “niets moeten”.

Aandacht voor jouw binnenwereld

Toch blijft het belangrijk om in een tijd waarin je volledig naar buiten gekeerd bent, genietend van de zon én alle nieuwe indrukken, ook aandacht te blijven schenken aan jouw binnenwereld en wat zich daarin afspeelt. De zomer is dan ook de ultieme tijd van reflectie.

Waar zou je MEER van willen in je leven?

Als dit een vraag is waar jij meer helderheid over wilt krijgen, dan zijn de Healing Yoga Sessions daar een hele fijne tool voor.

De Healing Yoga Sessions zijn unieke lessen waarin yin en yang elementen elkaar afwisselen in diverse vormen van yoga, dans en rituelen. De sessies vinden altijd plaats rondom de periode van nieuwe en volle maan. De ultieme tijd voor het plaatsen van nieuwe intenties en het ondergaan van innerlijke transformaties.

In deze editie staat de les volledig in het teken van het ervaren van levendigheid, van vrijheid en van ontspanning vanuit de verbinding met jezelf. Elke les heeft een uniek thema en is bedoeld om de verbinding met jezelf en met de wereld om je heen te versterken. In de sessies volgen we het ritme en de wijsheid van de natuur.

  • African Tribal & Yoga Nidra Summer Session– Thema: transformatie (24 augustus 19:00 – 21:00)

Ontdek de helende effecten van dans. Ervaar hoe het voelt om ruimte in te nemen, om vrijelijk te bewegen, om de energie van top tot teen te voelen stromen én vooral om contact te maken met deze bijzondere vorm van “soulfood”. In deze sessie gebruiken we dans vooral voor het openen van het borst- en heupgebied. Juist daar waar velen van ons ongelooflijk veel spanning hebben opgeslagen. Om de vrouwelijke energie (van zachtheid en sensualiteit) te kunnen laten stromen zullen we deze specifieke delen van ons lichaam moeten openen. Het moment dat jij besluit de controle los te durven laten, kom je in een soort extase. Het stroomt. En dat voel je in elke cel van je lichaam. Het 2e deel staat in het teken van een heerlijk ontspannen Yoga Nidra. Na de inspanning (+/- 25 minuten) zak je namelijk nog véél dieper in die ontspanning. We sluiten de sessie af met een ritueel.

“Ik heb zo fijn geslapen na de les van gister! Dankjewel! Ik voel jouw les zeg….wow! Vorige keer ook al en dit keer weer. Echt heel fijn!”

“Bedankt voor de hele mooie avond. Ben blij dat ik het heb mogen meemaken. Vooral het einde. Tranen van vreugde voor een nieuw begin!”

De helende effecten van dans

Ik was een vrij verlegen kind, maar als ik op een podium kon dansen dan zag je daar niks meer van terug. Ik danste regelmatig in de woonkamer en ik voelde me tijdens het dansen FANTASTICH. Als ik even niet zo lekker in m’n vel zat was het dansen mijn “healing tool” en dat is het altijd gebleven, totdat ik in een burnout kwam.  Verrassend genoeg vergat ik toen om te dansen, om plezier te maken. Yoga werd toen al snel mijn uitlaatklep en oplaadpunt.

Zo’n paar maanden geleden begon het echter toch weer te kriebelen. Ik wilde het dansen weer oppakken, maar deze keer wilde ik de helende effecten van dans graag delen met anderen. En toen was daar ineens het inzicht: hoe zou het zijn om mijn 2 passies “dansen en yoga” met elkaar te combineren?

En zo ontstond het idee voor Afrian Tribal & Yoga Nidra. Een combinate van opzwepende Afrikaanse dans én diep ontspannende Yoga Nidra.

Wat zijn jouw eerste gedachten bij “dansen”?

Ben jij direct enthousiast?

Of merk je dat je direct in de weerstand schiet bij de gedachte aan (Afrikaanse) dans én yoga.  Óf we doen aan yoga óf we gaan dansen? Maar wist je dat de twee enorm complementair aan elkaar kunnen zijn?

Wat zijn jouw eerste gedachten bij “dansen”? Is dat “nou, mij niet gezien”? En is dat wellicht omdat je jezelf hebt wijsgemaakt dat je niet kunt dansen?  Of dat het gewoon niets voor jou is?  Of komt de perfectionist in jou naar boven; ik wil geen pasjes hoeven doen, want dat kan ik niet.

Diep van binnen weet je natuurlijk wel dat die gedachten klinkklare onzin zijn, want:

Ook jij wilt in contact zijn met je lichaam
Ook jij wilt de energie in je lichaam voelen stromen
Ook jij wilt jezelf bevrijden van blokkades
Ook jij hebt een ziel die erkend, gezien en gehoord wilt worden

Hartsverlangens laten spreken

Want dat is wel wat dansen ons allemaal biedt. De mogelijkheid om ruimte in te nemen, om vrijelijk te bewegen, om de energie van top tot teen te voelen stromen én vooral om contact te maken met je ziel en hartsverlangen volledig te laten spreken.  

En daarom organiseer ik in augustus  een speciale les: Afican Tribal & Yoga Nidra. In deze unieke combinatieles zet ik Afrikaanse dans in als healing tool.

Wellicht heb je weleens een Afrikaans danslesje meegepakt en misschien nog niet. Denk je vooral aan wild zwaaiende bewegingen en jezelf voor gek zetten.  Maar wist je dat Afrikaanse dans vooral focust op het openen van het borst en heupgebied? Juist daar waar velen van ons ongelooflijk veel spanning hebben opgeslagen.

Ontketenen van vrouwelijke energie

Om de vrouwelijke energie (van zachtheid en sensualiteit) te kunnen laten stromen zullen we toch echt deze specifieke delen van ons lichaam moeten openen. Het gaat ook absoluut niet om pasjes nadoen, het maakt niet uit hoe het eruit ziet, als jij het maar voelt stromen.

Het moment dat jij besluit de controle los te durven laten, kom je in een soort extase.

Het stroomt. En dat voel je in elke cel van je lichaam. Hartverlangens maken zich kenbaar. Iets wat veel dieper gaat dan wat je ooit met je hoofd kunt bedenken.

Na afloop is er trouwens een Dreamcatcher Summer Sale. Om je hartverlangens en dromen nog eens extra te bekrachtigen hang je ze in jouw unieke dreamcatcher, boven je bed óf op een andere mooie plek in huis. Hoe gaaf is dat!

Er is overigens maximaal plek voor 6 vrouwen.

Datum en tijdstip: 24 augustus van19:00 – 21:00 uur. Jouw investering? 25 euro. Doe je mee? Stuur dan even een mailtje naar info@peaceofnature.nl