Hoe maak jij de wereld een stukje mooier?

Hoe maak jij de wereld een stukje mooier?

Wat wil jij later worden als je groot bent? Deze vraag herken je vast wel uit die vriendenboekjes van vroeger. Wist jij het? Ik was altijd jaloers op kinderen die al precies wisten wat ze later wilden worden. Zoals dierenarts, piloot of dokter. Ik liep van jongs af aan al vast op deze vraag. Ik had werkelijk geen idee. Blonk voor mijn gevoel ook nergens in uit. Ja, ik kon goed schrijven en dansen, maar een beroep als schrijver of danseres was voor mijn gevoel weinig noemenswaardig in die tijd. Dus ik besloot in die vriendenboekjes “stewardess” op te schrijven. Omdat anderen dat wel bij me vonden passen.

Ik heb er altijd een beetje mee gestruggeld

Met dat vinden wat nu echt bij mij past. Zo rolde ik van baan in baan, maar voelde ik me nooit echt op m’n plek. Mijn label zei dat ik bijvoorbeeld “intercendent” was of “HR adviseur”, maar zo voelde ik me helemaal niet. Logisch ook, want je bent natuurlijk niet je beroep, ook al is de kans groot dat je je ermee gaat identificeren als je het merendeel van de week die rol vervult. Ik was blij toen ik uit die “kantoorbanenwereld” kon stappen. Nu zou ik vast ontdekken wat ik wel was.

Waar “vaar” jij goed op?

De laatste tijd is dit iets wat me best wel bezig heeft gehouden. Want hoe benoem ik nou wat ik op werkgebied “ben”. Ben ik een coach, een yoga docente, een healer of wat anders? Het dekt allemaal niet echt de lading. Ik heb gemerkt dat ik liever geen labeltje op mezelf plak, maar het wel probeer omdat het makkelijker is voor anderen. Maar toch is er iets in mij wat enorm in de weerstand schiet bij het bedenken van een label. Wat ik wel weet is dat ik me sinds mijn 18e dagelijks verdiep in spiritualiteit, in persoonlijke ontwikkeling en in ontdekken wie ik ben en waar ik “goed op vaar”.

De zoektocht stopt bij “de overgave”

Pas toen ik mijn zoektocht naar een passend label staakte en me overgaf aan die dingen waarvan ik dacht dat het niet noemenswaardig was, ontstond mijn “beroep”. Niet wetende dat ik het diep van binnen natuurlijk allang wist. Volledig ontstaan vanuit het omarmen van “wie ik ben”. Door mezelf te zijn. Ik heb gemerkt dat het het fijnste werkt als je je beroep volledig/zo veel mogelijk in lijn laat zijn met wie je diep van binnen bent. Uiteindelijk heeft dit me de juiste kaders gegeven om toch mijn eigen beroep te creëren en formuleren; die van ontdekkingsreiziger.

Allemaal ontdekkingsreizigers

Want zijn we dat niet allemaal? Ontdekkingsreizigers. Is dat niet ons ware “zijn”? Daarom zie je in alles wat ik creëer “Vanessa de ontdekkingsreiziger” terug. Het omvat allerlei dingen waar ik goed in ben, maar vooral wat ikzelf leuk vind en daar maak ik dan één geheel van. Dus als je wilt weten wie ik ben en wat ik doe? Ik ben een ontdekkingsreiziger, net als jij. Iemand die met alle liefde langs je zijde staat in het bewandelen van jouw eigen spirituele pad, als een soort sparringspartner. Niet zo vreemd dat ik daar vroeger niet op kon komen, he? 😉 En daarom nu de vraag aan jou:

Hoe maak jij de wereld een stukje mooier?!

p.s. Nooit meer een artikel missen? Join the tribe! En ontvang als 1e de nieuwste artikelen, gratis challenges én leuke give aways!