Hoe verwezenlijk je jouw droom?

Hoe verwezenlijk je jouw droom?

Wellicht herken je dit wel. Je leest een inspirerend artikel van een gezin dat op wereldreis is gegaan, of je kijkt naar de jaloersmakende beelden van een stel dat de stoute schoenen aan heeft getrokken en een b&b is begonnen in Frankrijk, of je ziet een documentaire met de titel: dream home make-overs en ziet de meest prachtige huizen en Feng Shui ingerichte kamers. Heerlijk om naar te kijken vind ik altijd. Het laat me zien wat er allemaal mogelijk is in het leven. Maar het is ook wat pijnlijk, want je wordt toch een beetje geconfronteerd met de saaiheid van je eigen leven.

Stel nou dat je geïnspireerd bent geraakt. Je denkt; dát wil ik ook. Het is tijd om dingen anders te gaan doen! Jij wilt weg uit die sleur en verlangt naar meer avontuur in je leven. En je neemt dat verlangen vervolgens serieus. Waar begin je dan?

Als je merkt dat het lezen over avonturen iets in jou raakt, dan betekent het wellicht dat het tijd is om dat gevoel serieus te nemen. Iets in jou wil ontdekken, wilt ervaren. Want, is dat niet waarom we hier eigenlijk zijn? Om dingen te beleven? Om te experimenteren?

Kinderen voelen dat nog zo goed, maar volwassenen lijken dat avontuurlijke leven een beetje te zijn kwijtgeraakt. Het hoeft natuurlijk ook niet zó groot te zijn als het maken van een wereldreis óf het volledig transformeren van je gehele woning. Het is in ieder geval interessant om op ontdekkingstocht te gaan. En al helemaal als het iets is wat maar aan je blijft trekken, zoals het maken van een carriéreswitch. Wellicht heb je wel een vaag idee over wat je zou willen, maar voelt het nog ongrijpbaar.

Creëer helderheid over jouw dromen en verlangens
Als jij een droom hebt, dan is het belangrijk om daar meer over te weten te komen! En dat kan eigenlijk alleen vanuit rust. Ik zie het altijd zo voor me: jouw droom/missie is als een puzzel. Op de voorkant van de puzzeldoos staat echter nog geen plaatje afgebeeld en ook de puzzelstukjes ontbreken nog. Dat plaatje mag je dus eerst zelf helder gaan krijgen. Je mag je dus gaan verbinden met jouw droom/missie. Hoe voelt het? Hoe ziet het eruit? Wat ben jij aan het doen? Wie is er nog meer bij aanwezig? En als je dat eenmaal heel helder hebt, dan is het tijd om puzzelstukjes te gaan verzamelen. Om stappen te gaan zetten. En hoe meer je je verbindt met dat plaatje in je hoofd en dat gevoel wat erbij hoort, hoe meer je zult zien dat de puzzelstukjes op je pad komen. De juiste mensen, de juiste middelen. En vervolgens mag je al die puzzelstukjes in elkaar gaan puzzelen. Het is dus een aaneenschakeling van voelen, zien, verbinden én actie.

Jezelf bekrachtigen
Het merendeel van de mensen is eigenlijk niet bereid om zijn/haar dromen na te jagen, om dat grote avontuur aan te gaan. Simpelweg, omdat zo weinig mensen in de omgeving het doen en je daardoor denkt dat het wellicht voor jou niet is weggelegd. Wellicht ken je dat programma waarbij mensen ergens in the middle of nowhere een megahuis gaan bouwen. Hun eigen huis, volledig zelf ontworpen. Ze beginnen vaak vanuit een toestand van onoverwinnelijkheid. Volledig overtuigd dat het gaat lukken. Gaandeweg gaat er echter van alles mis, lopen ze tegen moeilijkheden aan, beginnen ze te twijfelen. Was het dan toch onrealistisch? Om vervolgens weer een lichtpuntje te krijgen, waarna het geloof weer terug komt. Het is hartstikke spannend om achter je droom/missie aan te gaan. En daarom is het goed om jezelf te bekrachtigen. Je hebt zelfvertrouwen nodig om te voelen dat jij dit kan. Het is belangrijk dat jij mensen om je heen verzamelt die je steunen, dat je een community hebt waarmee je kunt sparren en dat je blijft voelen, omdat je alleen dan de juiste beslissingen kunt maken die jou naar je droom/missie toe leiden.

Als jij helderheid hebt over je droom én je weet jezelf op de juiste manier te bekrachtigen, dan weet ik zeker dat jij die droom/missie gaat rocken én het gevoel hebt dat je leeft. Voel jij ook dat er meer in het leven zit dan dat je er nu uithaalt? Zou je graag iets willen veranderen in je leven, maar voel je nog niet zo goed wat dat mag zijn? Geef je dan op voor de 5 weekse workshop Life Design en creëer helderheid over de koers die jij wilt varen op het gebied van werk, relaties én gezondheid.