Intens leven: wanneer het hart zich opent

Intens leven: wanneer het hart zich opent

Op het moment dat jouw hart steeds meer opengaat ervaar je het leven intenser. Je ervaart intense dankbaarheid en vreugde, maar ook onderdrukte gevoelens zoals verdriet komen makkelijker naar de oppervlakte.

Een periode van rust

Halverwege 2019 heb ik ervoor gekozen om met Peace of Nature even uit de roulatie te stappen. Niet dat ik dat graag wilde. Ik had namelijk net een nieuw programma gelanceerd. Maar toen ik daar net mee was begonnen kreeg ik last van klachten aan mijn keel. Mijn klieren waren zo enorm opgezet dat ik rondliep met een dubbele onderkin, dus daar was duidelijk iets wat gezien wilde worden ;-). Het viel allemaal erg mee, maar toch voelde ik dat het tijd was om rust te nemen. Sinds ik in aanraking ben gekomen met Oosterse Astrologie weet ik: timing is alles. Ik zat (achteraf gezien) in een winterperiode en dat is niet de beste tijd om nieuwe dingen te lanceren. De opgezette klieren stonden voor een groot verdriet dat gezien wilde worden. Van de kleinste dingen sprongen de tranen in mijn ogen.

Een mechanisme om maar niet te hoeven voelen

Toen ik dat jaar een lezing bijwoonde van een bekende internationale schrijfster die vertelde over allerlei zelfhulptechnieken die ze in de loop der jaren had toegepast, kon ik achter elke techniek denkbeeldig een groen vinkje plaatsen. Eigenlijk hoorde ik niks nieuws, totdat ze afsloot met haar laatste zin:

“You don’t need to be fixed”

En die eenvoudige zin sloeg in als een bom. De tranen stroomden over mijn wangen. Blijkbaar had ik al die tijd het gevoel gehad dat er ‘iets mis was’ met mij. Dat is overigens een van de valkuilen als je eenmaal met zelfhulp aan de slag gaat: daarin doorschieten en de onderliggende overtuiging dat er iets mis is met je (onbewust) continu blijven voeden. Eigenlijk een mechanisme van het ego om maar niet te hoeven voelen. Toen ik me daar eenmaal bewust van was, kon ik de diepgewortelde overtuiging die daarachter lag gaan helen en daarom deel ik dit vandaag met jou.

Vraag jij je wel eens af of er iets mis is met jou?

Omdat je vaak anders denkt dan anderen? Omdat je je diep van binnen ‘anders’ voelt? Omdat je je nooit echt op je plek of van waarde voelt? Weet dan dat er niets mis is met jou. Je bent een waardevol mooi mens en jouw anders denken is je kracht. Heb jij iets meer hulp nodig om die kracht ook écht diep van binnen te gaan ervaren? Neem dan eens een kijkje bij de karakteranalyse – wie ben jij van nature? Een Astrologisch profiel waarmee je in één oogopslag helder hebt wat jij nodig hebt om in je element te zijn én blijven.

Nooit meer een bericht van Peace of Nature missen? Klik hier en word als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe blogs en programma’s over het leven vanuit jouw ware natuur. Of volg mij op Instagram.