De ultieme (safari)reis naar geluk – de innerlijke reis

De ultieme (safari)reis naar geluk – de innerlijke reis

Je kunt je hele bucketlist aan vakantiebestemmingen hebben afgewerkt, uiteindelijk is er maar één reis die er écht toe doet en dat is je innerlijke reis. Niks ten nadele van de avonturen die je wellicht al hebt meegemaakt. Misschien ben je de amazonerivier over gecrossed, heb je wilde oceanen getrotseerd op je surfbord, heb je je gewaagd aan een ritje op de rug van een olifant of heb je een paar dagen niet kunnen douchen vanwege gebrek aan sanitair in een zonovergoten land.

Niks kan voldoen aan de ontberingen én pure joy van de reis naar binnen, naar je eigen ik. Want dat is een safari op zich. Voor mij in ieder geval wel. Zo kwam ik oog in oog met de meest wilde beren op de weg, voelde het soms net alsof ik slenterde door een uitzichtloos moeras, en slingerde ik van liaan naar liaan op zoek naar houvast. Mijn reis bestond uit hoogte- en dieptepunten, uit angst, wanhoop, verdriet, liefde en joy. En uiteindelijk na de jungle te hebben gepasseerd, bereikte ik mijn eigen fata morgana. Die paradijselijke plek in jezelf van rust, vertrouwen, tevreden- en dankbaarheid. Daar waar je terugblikt en je afvraagt: waarom heb ik eigenlijk zo lang gewacht met het maken van deze reis? Daar waar je voelt dat je die zware rugzak met bagage die je zolang meedroeg eindelijk af kunt doen. Zodat je letterlijk en figuurlijk instant verlichting voelt in je rug en schouders. Daar waar je beseft dat werkelijk geluk altijd te vinden is, mits je naar binnen kijkt. De ultieme reis.

En ohw ja, de ideale reistijd? Wat denk je zelf :-)…Durf jij het aan?

p.s. ben jij stiekem benieuwd naar de ins & outs van die ultieme reis? Join my tribe en ik vertel je er alles over!