Omarm je vrouwelijke energie

Omarm je vrouwelijke energie

Ik zie zoveel vrouwen volledig leven vanuit mannelijke energie, met chronische spanningsklachten en burnout tot gevolg. Deze klachten hebben maar één boodschap. Je leeft niet in lijn met jouw natuur.

Zoveel vrouwen hebben geen idee hoe contact te maken met hun vrouwelijke energie; de energie die nodig is om balans en innerlijke rust te kunnen ervaren. En toegang te krijgen tot een diep innerlijk weten. Nog maar weinig mensen gaan die ware verbinding met zichzelf aan. Want, we hebben geen tijd. We gaan voor de quick wins (het afvinken van die to do lijst) en the long run (die ware verbinding) die gaan we uit de weg.

Het is ook niet zo makkelijk om vaste patronen te doorbreken, maar in the end levert het je zoveel meer op. Daarnaast zijn er zoveel mannen die leven vanuit (beschadigde) mannelijke energie, als de vrouwen dit ook volledig blijven doen, dan gaat het natuurlijk flink mis met die balans in de wereld. Niet alleen de vrouw voelt zich volledig uitgeblust, maar ook de man doet dit uiteindelijk geen goed.

Waar gaat het mis?
Veel vrouwen verwarren het gevoel van stress met het gevoel dat ze energie hebben. We denken onoverwinnelijk te zijn. Alles aan te kunnen. Maar hoe meer ballen je van jezelf in de lucht moet houden, hoe meer barstjes er ontstaan. Fulltime werken, kinderen opvoeden, een sociaal leven leiden en een fijne partner zijn is niet niks. Zeker niet als je onvoldoende tijd neemt om op te laden. 

De afgelopen periode raakte ik dan ook gefascineerd door het thema “vrouwelijke energie”. Ik vroeg me tevens af waarom zo weinig vrouwen kennis hebben van hun eigen vrouwelijk lichaam. Waarom zoveel vrouwen rondlopen met allerlei hormonale en burn-out gerelateerde klachten. Ik vroeg me af waar het door komt dat we zo weinig weten over de oorzaak en al helemaal niet weten wat we eraan kunnen doen. En waarom we eigenlijk genoegen nemen met een manier van leven die op de lange termijn weinig vervulling biedt. En vanuit die basis ging ik op onderzoek uit. Ik wilde meer leren over de vrouw en stelde een korte vragenlijst samen waarmee jij heel snel kunt ontdekken of het tijd is voor meer vrouwelijke energie. Beantwoord de vragen met ja of nee.

Is het tijd om jouw vrouwelijke energie meer te gaan omarmen?

  • Spring jij gelijk op als je een appje krijgt?
  • Ervaar je stress als jij je werk mailbox moet checken?
  • Ben je veel aan het piekeren en nadenken over wat er allemaal mis kan gaan?
  • Maak je je vaak zorgen, voel je je angstig, opgejaagd of gestresst?
  • Ervaar je bovenstaande gevoelens vaak zonder dat daar een specifieke reden voor is?
  • Maak je je vaak zorgen om dierbaren?
  • Heb je last van paniekaanvallen?
  • Ervaar jij regelmatig één van de volgende klachten m.b.t. je menstruatie? Hoofdpijn, stemmingswisselingen, acné, opvliegers, constipatie, hevige of afwezige bloedingen, pijnlijke krampen?

Als jij één van bovenstaande vragen met een “ja” kan beantwoorden, dan is er een grote kans dat jij het contact met jouw lijf (jouw ware kracht) bent verloren. Waarschijnlijk is er sprake van hormonale disbalans en/of ben je het contact met jouw vrouwelijke energie kwijt geraakt. We denken vaak dat we onoverwinnelijk zijn, dat het goed is om nog even door te zetten, vol te houden of te geloven dat het op een dag ineens wel anders zal zijn. Wat je echter juist mag doen is stoppen met rennen. Stop met jezelf pushen, stop met er voor alles en iedereen zijn behalve voor jezelf. Wat je namelijk zal gaan ervaren is dat de wereld niet instort als jij stopt met dit alles. Intengedeel. Zodra we hier kleine stapjes in zetten kom je in een opwaartse spiraal terecht waarbij je veel meer plezier gaat ervaren dan stress, meer voldoening dan leegte en meer balans dan disbalans.

Herstel de liefdevolle verbinding met jezelf

Heb jij hier wat extra hulp bij nodig? Start dan met de 5 daagse challenge: herstel de liefdevolle verbinding met jezelf. Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst. We starten op 21 juni; op midzomernacht. De natuurkracht is namelijk enorm rond deze periode; een mooi moment om je open te stellen voor meer vitaliteit en overvloed in je leven.