5 manieren om de liefdevolle verbinding met jezelf te herstellen

5 manieren om de liefdevolle verbinding met jezelf te herstellen

Ben jij iemand die heel makkelijk intuned op de behoeften van de ander? Voel jij heel duidelijk aan wat de ander wilt en nodig heeft en heb je de neiging om jezelf een beetje te vergeten? Veel HSP’ers struggelen hiermee. Zorgen voor de ander gaat je gemakkelijk af, maar liefdevol verbinden met jezelf is vaak wat lastiger.

Toch is die liefdevolle verbinding met jezelf essentieel om ook te kunnen blijven geven. In de verbinding met jezelf creëer je de mogelijkheid om op te laden, om te voelen wat jij eigenlijk nodig hebt én om te checken of jij nog wel het leven leidt wat je ook echt wil leiden. In dit artikel geef ik 5 manieren om de verbinding met jezelf te herstellen.

Ontdek je grenzen d.m.v. yoga

We worden in het dagelijks leven ontzettend vaak afgeleid. Door de mensen om ons heen, door alle beeldschermen, verleidingen die overal aanwezig zijn. Verwachtingen die we hebben van onszelf, dingen die we onszelf opleggen, omdat we het zo graag goed willen doen. Het is lastig om die verbinding met jezelf dan nog echt te voelen. Door de grenzen en signalen van jouw lijf te ontdekken, voel je ook waar de ander begint. Je ontdekt ook waar je toe in staat bent. Je ontdekt wat je fijn en niet fijn vindt. Je ontdekt waar jouw nee ligt en hoe je jezelf het beste kunt ondersteunen. Een mooie manier om je grenzen te ontdekken is door middel van yoga. Yoga leert je ontzettend veel over jezelf. Het is een prachtig middel om te ontdekken hoe jouw lijf met je communiceert. En die kennis helpt je om tijdens de verbinding met de ander ook in contact te blijven met jezelf.

Ga de natuur in

Zodra we onrust ervaren is er eigenlijk direct een hele natuurlijke neiging om de natuur op te zoeken. De natuur heeft een geruststellende/kalmerende werking en wil jou eigenlijk zeggen: deze rust en kracht die jij hier gespiegeld krijgt, is wie jij in essentie bent. De natuur laat ons zien dat we goed zijn zoals we zijn. En zolang we het ritme van de natuur volgen,  we als vanzelf de groei doormaken waar we soms iets te ambitieus naar streven.

Maak contact met het innerlijk kind

Het innerlijk kind in jou is dat deel in ons wat we vaak (onbewust) proberen weg te duwen. Het laat ons voelen wat we fijn en niet fijn vinden en vraagt om aandacht als het zich niet gezien voelt. We hebben de neiging om dat innerlijk kind iedere keer weg te sturen met een snoepje, om het te sussen, maar dat is niet waar jouw innerlijk kind werkelijk behoefte aan heeft. Het zal aan ons blijven trekken, totdat we het écht gaan zien. Oftewel totdat we onszelf gaan zien en gehoor geven aan onze werkelijke behoeftes.

Creëer intieme momenten met jezelf

Jezelf koesteren, liefhebben is meestal niet iets wat we met de paplepel mee hebben gekregen. De behoefte aan waardering, erkenning, liefde projecteren we vaak op de ander. We proberen het van de ander te krijgen, terwijl we het onszelf ook prima kunnen geven. Echt zorgen voor jezelf, intimiteit met jezelf creëren, tijd creëren om écht te ontspannen is essentieel om écht te kunnen geven aan de ander. Eerst ontvangen, zodat er werkelijk ruimte is om te kunnen geven.

Laat de energie door je lijf heen stromen

Zodra we iets ervaren wat we niet fijn vinden, dan hebben we de neiging om die spanning op te slaan in ons lijf. En als we dat maar vaak genoeg doen dan ontstaan er (energie)blokkades. Oftewel; de levensenergie kan niet meer vrij stromen. Dit zorgt ervoor dat dingen moeizamer gaan dan je zou willen. We vinden het over het algemeen vrij lastig om emoties vrij te laten stromen. Verdriet, boosheid en angst willen we liever niet voelen. We weten niet zo goed wat er ermee aan moeten. Door te bewegen; of je nu gaat wandelen, dansen of gewoon even gaat schudden met je lijf, creëer je weer ruimte en ervaar je die emotie puur als energie. Energie die je zelf kunt transformeren.

Voel jij aan alles dat je niet in verbinding bent met jezelf? Ervaar je veel vermoeidheid, boosheid, frustratie en merk je dat je veel in je hoofd zit?

In de gratis 5 daagse challenge: herstel de liefdevolle verbinding met jezelf, gaan we hiermee aan de slag. Je gaat 5 dagen lang de challenge met jezelf aan door middel van video’, audio’s en korte opdrachten.

Deze 5 daagse challenge kan voor jou het begin zijn van meer levenslust, meer plezier en meer rust in je leven.