Verwarmend herfstrecept: Linzen-Tomatensoep met kerrie en kokos

Verwarmend herfstrecept: Linzen-Tomatensoep met kerrie en kokos

Dit recept, afkomstig uit het kookboek Simpel van Ottolenghi, ligt al geruime tijd bij ons in de kast. Echter nam ik er pas vorige week een kijkje in en kwam ik dit verrassend lekkere recept tegen. Het gerecht bevat minder dan 10 ingrediënten en staat binnen 30 minuten op tafel. Zeker in deze tijd van het jaar een aanrader om uit te proberen! Hier vind je het volledige recept voor 4 personen.

Ingrediënten:
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 ui (fijngesneden, 160 gram)
– 1 eetlepel kerriepoeder (of garam massala)
– 2 tenen knoflook
– 4 cm gemberwortel (geschild en fijngehakt, 30 gram)
– 150 gram rode linzen (afgespoeld en uitgelekt)
– 1 blik 400 gram tomatenblokjes
– 25 gram koriandersteeltjes
– 5 gram korianderblaadjes (voor de garnering)
– 1 blik van 400 ml kokosmelk
zout en zwarte peper (en ik heb nog 1 biologisch bouillonblokje toegevoegd)

Bereidingswijze:
1. Giet de kokosolie in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Doe de ui in de pan en laat hem regelmatig omscheppend 8 minuten bakken tot hij gaar is. Voeg kerriepoeder, knoflook en gember toe en bak alles al roerend nog 2 minuten. Doe de linzen in de pan, roer 1 minuut en voeg de tomaten, koriandertakjes, 600 ml water, 1 tl zout en een royale hoeveelheid versgemalen peper toe.

2. Giet de kokosmelk in een kom en roer hem glad en romig. Houd 4 eetlepels ervan apart, die zijn nodig voor het opdienen, en roer de rest door de soep. Breng de soep aan de kook en laat hem op halfhoog vuur 25 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Voeg voor een iets dunnere soep nog wat water toe, zo’n 100 ml.

3. Verdeel de soep over 4 kommen, sprenkel de achtergehouden kokosmelk erover, bestrooi met korianderblad en dien op.

Geniet ervan!