Wat elke vrouw had moeten leren over haar lichaam

Wat elke vrouw had moeten leren over haar lichaam

Ik geloof in de kracht van het vrouwelijke. In vrouwen die leven in verbondenheid met hun vrouwelijke natuur. Als ik echter om me heen kijk zie ik veel vrouwen leven vanuit enkel die mannelijke energie; vanuit actie, ratio, resultaatgerichtheid. Als we dit lang genoeg volhouden raken we uiteindelijk een keer opgebrand.

Vrouwelijke energie: de kracht om te kunnen verbinden

Waar mannen hun zoons vroeger meenamen op avontuur, kwamen de vrouwen samen om hun (levens)wijsheid te delen en deze door te geven aan hun dochters. Toch is dit ergens along the way veranderd. Ergens zijn we gestopt om onze kennis over bijvoorbeeld het vrouwelijk lichaam, aan elkaar over te dragen. Met als gevolg dat we struggelen op het gebied van gezondheid, vitaliteit, maar ook de verbinding met onze natuurlijke vrouwelijke energie zijn kwijtgeraakt. Met onze kracht om te kunnen verbinden én van daaruit te creëren.  

Ik kom uit een vrouwenlijn waarin de man de vrouw domineerde vanuit ongezonde mannelijke energie. Wellicht geldt dat ook voor jou. Wellicht geloof jij inmiddels dat mannelijke energie “sterker” is dan vrouwelijke energie. Dat je daarmee meer voor elkaar krijgt. Of wellicht heb je eigenlijk geen idee waar vrouwelijke energie over gaat en ben je het contact met je natuurlijke kracht verloren. En dat is ontzettend zonde.

Vrouwen kunnen zo’n mooie bijdrage leveren aan verandering in deze bizarre tijd, maar in plaats daarvan struggelen we met onze hormonen, om maar een voorbeeld te noemen. Blijven we rondlopen met sluimerende burn-out klachten, omdat we voorbij gaan aan onze oorspronkelijke natuur. En zolang we daarmee struggelen zijn we niet goed in staat om bij te dragen aan échte verandering.

Het begint bij kennis over jouw vrouwelijk lichaam

Het gemak waarmee we allerlei medicatie toegeschreven krijgen zoals antibiotica, antidepressiva en de pil, vind ik schrikbarend. We zijn niet meer gewend om écht te luisteren naar het lichaam en te voelen wat het nodig heeft. Daar hebben we geen tijd voor. We hebben zoveel ballen in de lucht te houden. En daarom hebben we massaal last van PMS, van gedoe rondom de menstruatie en pittige klachten tijdens de overgang en we nemen dat voor lief. Terwijl het niet normaal is.

Pak die klachten aan en versterk jouw vrouwelijke energie

En om een lang verhaal kort te maken; is dit precies waar mijn rol in dit geheel om de hoek komt kijken; bijdragen aan het versterken van de vrouwelijke energie in deze wereld. Wat mij betreft begint dat bij jouw lichaam. Kennis hebben van hoe jouw lichaam in elkaar steekt en daarom start ik in mei met een leefstijlprogramma dat volledig gericht is op PMS. Iets waar veel vrouwen last van krijgen na hun 30e levensjaar en hen belemmert in wat ze eigenlijk willen doen en bijdragen. Ik heb een holistische visie op PMS die verder gaat dan enkel het veranderen van je voedingspatroon. Het is een try out traject en beschikbaar voor 5 vrouwen die aan de slag willen met het creëren van een lichter en ontspannen leven.

Neem die vervelende klachten niet langer voor lief, het is niet nodig. It’s time to shine!

Wil je hier graag meer over weten? Of lijkt het je interessant, maar weet je niet zeker of je last hebt van PMS? Stuur dan een mailtje naar info@peaceofnature.nl, dan stuur ik je alle informatie!

Liefs,
Vanessa