Yin Yoga in Haarlem

Yin Yoga in Haarlem

“Vanessa leerde me op zoek te gaan naar de rust in mezelf en beter te luisteren naar mijn innerlijke stem. Om te voelen dat het oke is om niet altijd sterk te zijn. Dat de kracht soms juist zit in het durven loslaten en  je pijn recht in de ogen kijken en te aanvaarden dat die er is. Om letterlijk ruimte te maken in mijn lichaam en alles weer met elkaar te verbinden tijdens de yoga sessies.”

Ben jij eraan toe om jezelf (wat extra) stilte, rust en liefde te gunnen?

Wil je meer informatie over mijn visie en persoonlijke verhaal met betrekking tot yin yoga? Lees dan even verder! Ben jij eraan toe om jezelf (wat extra) stilte, rust en liefde te gunnen? Stuur mij dan direct een mailtje via info@peaceofnature.nl

Yin yoga. Sinds een aantal jaren koester ik een grote liefde voor deze vorm van yoga. Yin bood mij de houvast die ik nodig had om na een periode van onrust en hectiek terug te keren bij mezelf.

Ik neem je even mee naar mijn 1e yogales. Dat was een Vinyasa Flow; vergelijkbaar met een lichte cardioworkout. Een yang yogavorm. Die 1e kennismaking was heerlijk, ondanks dat mijn ademhaling de lucht in schoot en ik mijn best deed om alle yogahoudingen in een zo soepel mogelijk (ogende) beweging uit te voeren. Het lukte me niet om de aandacht bij mezelf te houden, was alleen maar bezig met het “goed doen” en frustreerde mezelf omdat ik niet aan mijn eigen (hoge) standaard voldeed. En aangezien mijn leven buiten de mat al hectisch en gespannen genoeg was, ging ik over tot Yin. Achteraf gezien bood deze vorm mij alles wat ik op dat punt in mijn leven nodig had.

Yin is namelijk de ultieme bron van vrouwelijke energie, als tegenhanger van Yang, wat staat voor de actieve mannelijke energie. Yin biedt je de gelegenheid om via het fysieke lichaam te leren over thema’s als overgave, acceptatie, kwetsbaarheid, grenzen (ontdekken) en onvoorwaardelijke (zelf)liefde. Thema’s die ons als vrouw geheel eigen zijn, maar in de huidige, snelle en veeleisende maatschappij niet meer zo natuurlijk aanvoelen. Echter, eenmaal in de yogahoudingen is het alsof je je natuurlijk staat van zijn weer herinnert. Het vrouw-zijn en dat vooral MOGEN zijn. Dat gevoel van thuiskomen dus. Tenminste, dat was het voor mij.

Een Yin Yoga les geeft je de gelegenheid om op onderzoek uit te gaan, in veel gevallen weer echt te “leren voelen”. Om te ontdekken wat er gebeurt als je de spierspanning loslaat, omdat alleen dán die diepere lagen in het lichaam worden bereikt. Want dat is het doel bij Yin. We gaan voorbij aan de oppervlakte, op ontdekkingstocht naar die diepere lagen!

In tegenstelling tot de Yang vormen van yoga waarbij je ongeveer de helft van je lichaam aanspreekt, biedt yin Yoga de mogelijkheid om het geheel aan te pakken. Namelijk ook de gewrichtsbanden, pezen, bindweefsel en zelfs onze botten. Voor optimale gezondheid dienen we alle “weefsels” aan te pakken. En dat kan dus met Yin. Ondanks dat de yin houdingen simpel zijn, zijn ze verre van makkelijk en vaak intenser dan de dynamische yang houdingen. Doordat we de houdingen 3-5 minuten aanhouden en focussen op een specifiek targetgebied is Yin Yoga ook wel een ware “mindtraining”. Zeker in het begin kun je je lichaam op een oncomfortabele manier gaan voelen en je bewust worden van allerlei saboterende “mindfucks”. Lukt het je ondanks dat om toch verstilling te brengen in lichaam én geest? Dus in plaats van te willen reageren en te gaan verzitten, om te blijven onderzoeken, zodat je kunt gaan ervaren dat JUIST in die verstilling de overgave, de ontspanning en innerlijke rust plaatsvindt. Is een uitdaging. Maar als ik het kan, kan jij het ook. I dare you

Yin yoga biedt je “the full package” in een proces naar heelwording, draagt bij aan persoonlijke groei en werkt door op allerlei lagen; fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en als je wilt ook spiritueel. Het is heerlijk. Dus, ben jij eraan toe om jezelf wat extra stilte, rust en liefde te gunnen? Hier lees je hoe ik je kan helpen. En wil je eerst nog wat meer informatie over mij? Dat lees je hier!

Liefs,
Vanessa